PAN Amsterdam in de RAI: kunstbeurs 20-27 november

IMG_20160511_174002Zondag 20 november opent de 30e editie van PAN Amsterdam de deuren voor het publiek. De jaarlijkse beurs voor kunst, antiek en design in RAI Amsterdam presenteert een goed overzicht van wat er op de Nederlandse kunstmarkt te koop is aan beeldende kunst, sieraden en antiek. Voor de beurs begon, hebben 80 onafhankelijke keuringsexperts al het gebodene beoordeeld op echtheid, kwaliteit en conditie. De organisatie verwacht ruim 40.000 bezoekers voor de 120 galeristen, antiquairs en kunsthandelaren. Tickets en tijden: klik hier (bron: persbericht).

Zie ook: Diamantbeurs – Capital C tijdelijke pop-up exposities en Amsterdam Art Weekend

Nieuw dit jaar is PAN Podium” hier moeten presentaties de beleving van kunst centraal stellen. PAN (Picture Antiquairs Nationaal) werd in 1987 opgericht door zes Nederlandse antiquairs en kunsthandelaren, als tegenhanger van de Antiquairs International & Pictura Fine Art Fair in Maastricht, de huidige TEFAF. In de beginjaren van PAN lag de nadruk op moderne en hedendaagse kunst, tot PAN Amsterdam in 1993 fuseerde met de Oude Kunst- en Antiekbeurs Delft. In 2001 kwam daar fotografie bij en in 2008 een designpaviljoen.

Een bijzonder schilderij op PAN is ‘Vissersschepen voor de kust van Scheveningen’ van H.W. van mesdag , dat onlangs in Duitsland werd teruggevonden en voor het eerst in honderdtwintig jaar te zien is. Maar liefst 17 schilderijen van  Isaac Israëls zijn in een speciale beurspresentatie bijeengebracht door Kunsthandel Peter Pappot (#84). Van Hollandse meesters tot Zero, op PAN is een breed spectrum van kunststromingen vertegenwoordigd. Recent werk van Armando is te zien bij Galerie Helga Hofman (#53). Rijzende sterren die zich momenteel mondiaal op beurzen en in toonaangevende musea bewijzen, zijn eveneens op PAN te vinden. Fotogrtafie komt op PAN dat tot uiting in het gevarieerde aanbod en diversiteit in toegepaste technieken.

PAN is dit jaar anders ingedeeld, het scala aan kunstdisciplines is als een kleurrijk schilderspalet over de beurs verspreid. Die nieuwe benadering sluit aan bij de veranderende kijk op kunst. Verzamelaars richten zich niet meer uitsluitend op een bepaald genre en in menig interieur gaan antiek en modern harmonieus samen. Verspreid over de beurs  zijn aansprekende designobjecten te vinden. Daarnaast biedt de beurs een omvangrijke collectie juwelen en sieraden, variërend van uiterst kostbare antieke stukken tot uitgesproken hedendaagse designs. Kunstenaar van het Jaar 2017 Marc Mulders is op PAN vertegenwoordigd bij drie deelnemers, Galerie Dom ‘Arte (#67), nieuwe deelnemer Piet Hein Eek (#83) en Janknegt Gallery (#20). De zojuist tot Galerie van het Jaar 2017 benoemde Galerie Jan van Hoof (#13) staat met een feestelijke collectie kleurrijk werk op de beurs.

Lees ook:Kunstbeurs PAN Amsterdam in de RAI
Lees ook:PAN Amsterdam 2014
Lees ook:Kunstbeurs PAN Amsterdam 2011
Lees ook:Kunstbeurs PAN Amsterdam in de RAI
Lees ook:PAN Amsterdam 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>