Noorderzon Festival in Groningen

IMG_20160522_122006Donderdag 18 tot en met zondag 28 augustus vindt in de stad Groningen de 26e editie plaats van het Noorderzon Festival, voluit het Noorderzon Performing Arts Festival Groningen. Wat ooit begon als kleinschalig muziekfestival, groeide uit tot het hoogtepunt van de culturele zomer van Groningen, een jaarlijks ‘festivalfeest’ in het Noorderplantsoen en op sommige locaties in de binnenstad. De laatste drie dagen viert de stad hat jaarlijkse Groningens Ontzet.

Zie ook: Sonsbeek TheaterAvenue en ZomerJazzFietsTour

Het festival biedt een bomvol programma met theater, dans, muziek, film, literatuur van over de hele wereld en lekker eten, waar ieder jaar een slordige 135.000 bezoekers op afkomen. Festivalhart van het zomerfestival is het Noorderplantsoen: het stadspark aan de rand van het centrum wordt omgetoverd tot het Groningse equivalent van De Parade, met tenten, terrasjes en buitenpodia. In de binnenstad staan ‘partnerpodia’: ‘Noorderzon Downtown’. In samenwerking met Studium Generale introduceerde Noorderzon vorig jaar wetenschap: de NoorderZomerSchool.  Tickets: zie website.

Lees ook:Noorderzon Performing Arts Festival Groningen
Lees ook:Noorderzon Festival 2015 in Groningen
Lees ook:Noorderzon 2014 in Groningen
Lees ook:Noorderzon Festival Groningen
Lees ook:Noorderzon Groningen 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>