‘Windlicht’ van Daan Roosegarde in Sint Annaland

FullSizeRenderVrijdag- en zaterdagvond verbindt een groene lichtstreep vier grote windmolens in het Eneco Windmolenpark in Sint Annaland op Tholen met elkaar. Het is een project van kunstenaar Daan Roosegaarde, bekend van futuristische lichtkunstwerken als de verlichte fietsroute in Eindhoven en ‘Onder water’ in mei 2015 op het Amsterdamse Museumplein (zie foto).

‘De Grote Nol’, zoals de buitendijkse plek boven het Zeelandse Sint Annaland heet, wordt mysterieus uitgelicht door vier bewegende groene lijnen tussen de hoge windmolens. ‘Windlicht’ is ‘een ode aan schoonheid, goede energie en duurzaamheid’. Roosegaarde: ‘Het is een spel van lijnen van licht, een choreografie, bijna meditatief. Het heeft iets Zen-achtigs.’  Hij werkte twee jaar lang met zijn team aan dit project: lijnen van hoog geconcentreerd led licht die spelen met de wieken van de molens. In De Wereld Draait Door zei hij dat het project later ook naar andere plekken met windmolens zou komen.

Lees ook:Illuminade Amsterdam biedt aantal juweeltjes van lichtkunst
Lees ook:Urker zangprotest tegen windmolenpark
Lees ook:Mezzosopraan Joyce DiDonato in Concertgebouw Amsterdam met In War and Peace
Lees ook:HAIR Live in Ahoy
Lees ook:Museum de Fundatie in Zwolle: Jeroen Krabbé – Het late licht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>