Stukafest gaat op de klassieke tour – donderdagavond 26 november

download (1)Op donderdagavond 26 november vindt de eerste editie plaats van Stukaklassiek. Samen met Buma Classical en 24classics organiseert Stukafest een bijzondere editie van het festival dat studentenkamers in heel Utrecht verovert met intieme concerten en toneelvoorstellingen in twaalf Utrechtse studentenkamers. De avond is opgedeeld in drie rondes waardoor je op één avond drie optredens kunt beleven (bron: persbericht).

De Domstad is donderdag en vrijdag hotspot van de klassieke muziek in het kader van Buma Classical, met een conferentie die ‘zich richt op de bespiegeling van de klassieke muziekindustrie en de kansen voor de toekomst’. Met Stukaklassiek op donderdag en Nachtmusik op vrijdag biedt Buma Classical ‘publieksevenementen die voorbij het traditionele klassieke concert gaan’. Stukafest (studentenkamerfestival) organiseert jaarlijks in 14 studentensteden avonden met optredens van bandjes, zangers, dichters en theatergroepen. Klassieke optredens zijn doorgaans zeldzaam en Stukafest ziet deze eerste editie dan ook als een pilot. Bij succes komt er volgend jaar een vervolg.

Lees ook:Stukafest: studentenkamerfestival in 14 steden in februari
Lees ook:Twee prijzen voor Caro Emerald op Harpen Gala 2011
Lees ook:Almere Haven Festival 2013
Lees ook:Gezellig druk bij Prinsengrachtconcert
Lees ook:Groningen tjokvol tijdens EuroSonic Noorderslag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>