‘Van Gogh in the Picture’, eendaags kunst- & filmfestival in CineMec Ede

download (3)Zondag 31 mei presenteert CineMec in samenwerking met Museum Kröller-Müller een dag in het teken van Vincent van Gogh. Te zien zijn onder meer de gerestaureerde filmklassieker ‘Lust for Life’ (met Kirk Douglas als Vincent), de film ‘Vincent van Gogh, a new way of seeing‘ en een concert van Lavinia Meijer op schilderijen van Van Gogh. Ook zijn er schilderworkshops voor kinderen en volwassenen, lezingen door Van Gogh-experts en eten & drinken volgens ‘De Smaak van Van Gogh’. Ouders kunnen een lezing volgen van een expert van het Kröller-Müller Museum of het Van Gogh Museum in Amsterdam en daarna een film kijken, terwijl kinderen een leuke Van Gogh schilder workshop kunnen volgen (bron: persbericht). Programma:

13.50 – 16.00 uur: Workshop ‘Houden zonnebloemen ook van jou?’: maak kennis met Vincent’s Zonnebloemen en ga daarna je eigen zonnebloemen schilderen. Een workshop voor kids van 5 tot 8 jaar, gegeven door docente Ria van Dijk.

14.00 – 14.30 uur: Lezing Teio Meedendorp, senior researcher van het Van Gogh Museum over de unieke collectie Vincent van Gogh schilderijen.

14.00 – 16.00 uur: Workshop ‘Groots en meeslepend zelfportret’: schilder jezelf in het mooiste werk van Van Gogh (je oren mag je houden). Een workshop voor kids van 8 tot 12 jaar, gegeven door FABRIEKFANATIEK.

14.15 – 16.15 uur: Workshop ‘Schilderen als Vincent’: docente Yoke Ferwerda leert je de fijne kneepjes van het schildervak. Leer de basisprincipes van Van Gogh’s manier van schilderen en ga naar huis met je eigen ‘Van Gogh’.

14.30 – 16.00 uur: Film: Kunst in CineMec: ‘Vincent van Gogh, a new way of seeing’: geniet tijdens deze tentoonstellingsfilm van de grootste Van Gogh verzameling ter wereld, de exclusieve toegang tot het Van Gogh Museum en beleef de legendarische meesterwerken op het grote doek. Met inleiding en drankje na afloop.

16.30 – 17.00 uur: Lezing Angeline Bremer-Cox, kunsthistorica bij het Kröller-Müller Museum, geeft op boeiende wijze inzicht in het werk van Van Gogh, zijn voorgangers, tijdgenoten en navolgers.

17.00 – 19.00 uur: Film: Lust for Life: Amerikaanse geromantiseerde bio-pic uit 1956 over het leven van Vincent van Gogh met Kirk Douglas in de hoofdrol. Acteur Anthony Quinn kreeg een Oscar voor zijn vertolking van de schilder Paul Gauguin.

20.00 – 22.00 uur: Kunstconcert door Lavinia Meijer: zij speelt onder meer stukken van muzikanten uit de tijd van Van Gogh (Debussy, Ravel, Satie) onder begeleiding van een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte filmcompilatie met het werk van Van Gogh.

De Smaak van Van Gogh (Foyer: 13.00 – 22.00):  Van Gogh-mondvermaak in de ‘stijl van de meester’ CineMec zorgt voor passende drankjes. Voor het lunch- of dinerbuffet vooraf reserveren via [email protected] of 0900-321 0 321.

Tickets: zie website.

Lees ook:Themajaar Van Gogh 2015 opent met unieke fietsroute Eindhoven
Lees ook:Première LOVING VINCENT in het Van Gogh Museum
Lees ook:Grootbeeldfilm Van Gogh bij 125e sterfjaar in Omniversum Den Haag
Lees ook:Keukenhof sluit af met recordjaar
Lees ook:Herfstvakantie in het Van Gogh Museum: Familiedagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>