Koningin Elizabeth leent topstukken uit aan Mauritshuis

IMG_20161012_125550De Britse koningin Elizabeth leent een aantal topstukken uit haar koninklijke collectie uit aan het Haagse Mauritshuis. Van 29 september 2016 tot 8 januari 2017 zijn de twintig werken te zien op een tentoonstelling over het dagelijks leven in de Hollandse Gouden Eeuw.

Het belangrijkste werk uit de collectie is ‘De Muziekles’ van Vermeer, dat de Britse koninklijke familie sinds 1762 bezit. Het schilderij hangt normaal in de schilderijengalerij van Buckingham Palace en is daarom zelden in het openbaar te zien. Verder komen onder meer ‘Het Ochtendtoilet’ van Jan Steen en werken van Gerard ter Borch, Pieter de Hooch en Gabriël Metzu uit de koninklijke collectie naar Den Haag. De schilderijen zijn dit jaar eerst te zien op tentoonstellingen van de Queen’s Gallery in Londen en Edinburgh.

Lees ook:Mauritshuis: schilderijen uit collectie Britse koningshuis maand langer te zien
Lees ook:Britse prinses Kate bezoekt Mauritshuis – dinsdag 11 oktober
Lees ook:Museum Prinsenhof Delft: half miljoen voor Pieter de Hooch tentoonstelling
Lees ook:Grote kunstroof uit Kunsthal Rotterdam
Lees ook:Naturalis Leiden toont meteoriet die door dak in Broek in waterland viel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>