‘David Bowie Is’ woensdag 5 november in dertien bioscopen van Pathé

IMG_20160517_104344Woensdag 5 november draait de documentaire David Bowie Is eenmalig in dertien bioscopen van Pathé (trailer: klik hier). In Amsterdam, Breda, Delft, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Rotterdam, Scheveningen, Tilburg en Zaandam. Tickets (12,50 euro) zijn te koop via www.pathe.nl en aan de kassa van de bioscopen.

David Bowie Is is een documentaire van Hamish Hamilton, gefilmd tijdens de slotavond van de gelijknamige tentoonstelling in het Londense Victoria & Albert Museum (V&A). De expositie – volgens The Times ‘stylish & outrageous’ en volgens The Guardian ‘a triumph’ – toont een unieke collectie foto’s, concertkleding en andere bijzondere voorwerpen uit het David Bowie Archief. De tentoonstelling is het grootste succes uit de geschiedenis van V&A en maakt nu een al even succesvolle wereldtournee. De expositie was inmiddels te zien in Toronto, Sao Paulo, Berlijn en Chicago en komt eind 2015, na Parijs, naar Groningen.

 De film neemt de kijkers mee op een rondleiding door de tentoonstelling met speciale gasten zoals de legendarische Japanse ontwerper Kansai Yamamoto en Jarvis Cocker van Pulp. Victoria Broackes en Geoffrey Marsh, de samenstellers van de expositie, geven nieuwe achtergrondinformatie bij de vernieuwende muziekvideo’s, originele kleding, handgeschreven teksten, album covers, decors en dagboeken, die inzicht geven in Bowie’s creativiteit en de ontwikkeling van zijn ideeën.

Zie ook: Leids Film festival

 

Lees ook:‘David Bowie Is’ en ‘Labyrinth’ op 25 en 27 januari in tien bioscopen van Pathé
Lees ook:Film David Bowie op Grote Markt Groningen
Lees ook:Groninger Museum extra open voor Bowie-fans – NS-trein met speciale Bowie-coupé
Lees ook:Groninger Museum verruimt openingstijden David Bowie-tentoonstelling
Lees ook:David Bowie vanaf 11 december in Groninger Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>