Post Rotterdam presenteert: 1001 Inventions

rotterdam4Post Rotterdam, het voormalig hoofdpostkantoor aan het Coolsingel, presenteert 1001 Inventions, een prijswinnende reizende tentoonstelling over duizend jaar uitvindingen en kunstuitingen in de moslimcultuur. De expositie geeft een beeld weer van de rijke moslimcultuur en -wetenschap die in deze roerige tijden nog wel eens wordt ondergesneeuwd.

Technische hoogstandjes, medische vooruitgang, handelsreizen over de wereld (zoals de zijde route) en vooruitstrevende ideeën die voortkwamen uit de Gouden Eeuw van de moslimbeschaving. In de vorm van korte films, interactieve plekken, workshops, games en acteurs krijgen bezoekers een beeld van een periode die ook voor de hedendaagse maatschappij veel heeft betekend. Zoals satellietnavigatie en de klok, maar ook verschillende medische instrumenten. 1001 Inventions is tot en met 11 januari 2015 te zien, dinsdag tot en met vrijdag open van 10.00 tot 17.00, zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Tickets: zie website. De tentoonstelling was eerder te zien in onder meer New York, Kuala Lumpur, Wasghington, Istanbul, Dubai en Chicago.

Zie ook: Wereldhavendagen

Lees ook:Laatste kans om 1001 Inventions in Rotterdam te zien
Lees ook:1001 Inventions in teken van Erfgoeddagen – tentoonstelling zet multiculti erfgoed in de schijnwerpers
Lees ook:New Horizons eerste internationale tentoonstelling over game en kunst in Leeuwarden
Lees ook:Overkill Festival in Ensxchede
Lees ook:Scam City Amsterdam ‘is nep’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>