KunstRAI 2014 in Amsterdam

IMG_20160511_174002Woensdag 4 tot en met maandag 9 juni vindt in de Amsterdamse RAI de 30e editie plaats van de KunstRAI, tijdens het lange Pinksterweekend (2015: klik hier). De KunstRAI is een brede, nationale publieksbeurs voor hedendaagse kunst’. Ruim 60 deelnemers ‘weerspiegelen de diversiteit, kwaliteit en pluriformiteit van het rijke Nederlandse aanbod van beeldende kunst, vormgeving en design’, belooft de aankondiging. Een selectiecommissie van met name conservatoren uit verschillende musea beoordeelt deelnemers op kwaliteit en professionaliteit.

‘RawEdges’ stands zorgen voor verrassingen op de publieksbeurs en deelnemende galerieën kunnen naar hun stand ook een solostand inrichten, waar het werk van één kunstenaar wordt uitgelicht. Naast kunst zijn er verschillende activiteiten. Zo rijden er zondag en maandag pendelbussen naar de tijdelijke installatie ‘Verwoest Huis op Noord’ van Marjan Teeuwen (Galerie Nouvelle Images, stand 22). Na de sloop van een voormalig wooncomplex van Rochdale in Amsterdam Noord zijn 14 portiekwoningen tijdelijk blijven staan voor het kunstproject, ook nog te zien op 14 en 15 juni.

Vrijdagavond komen schrijver Joost Zwagerman en beeldend kunstenaar Harald Vlught  voor de presentatie van hun publicatie ‘Voor en na het meesterwerk’. Zondagmiddag is fotograaf Krijn van Noordwijk op de beurs om zijn nieuwe boek TAT TOO te signeren. De beurs is donderdag en vrijdag te bezoeken van 12.00 tot 21.00 uur, zaterdag, zondag en maandag van 11.00 tot 18.00 uur.

Lees ook:KunstRAI Amsterdam – woensdag 1 tot en met zondag 5 juni
Lees ook:KunstRAI 2015 in Amsterdam
Lees ook:KunstRAI 2012
Lees ook:KunstRAI 2017 best bezochte editie van de afgelopen zes jaar
Lees ook:Art & Antique Fair 2011 in Den Bosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>