Jazz in Duketown 2014

IMG_20160524_150607Vrijdag 6 tot en met maandag 9 juni vindt in Den Bosch voor de 41e keer het grootste gratis jazzfestival van Nederland plaats: Jazz in Duketown. Op tien podia in de binnenstad zijn tijdens het Pinksterweekend tachtig optredens van kleine en grote bands. Het festijn biedt een uitgebreid programma met muziek in alle denkbare varianten, van pure jazz tot cross-overs met wereldmuziek, elektronica, Afrobeat, pop en funk.

De line-up biedt grote namen uit de wereld van de jazz tot aanstormend improvisatietalent. De voorloper van Jazz in Duketown ontstond in 1962. Zeven zomers lang speelden dixielandorkesten ieder vrijdagavond het non-stop programma ‘Jazz in Duketown’. Dat begon met een streetparade en eindigde rond middernacht met een jamsessie. In 1971 ging een tweejaarlijks muziekevenement van start: ‘Den Bosch vol muziek’. In 1974 keerde de naam Jazz in Duketown terug.

Lees ook:Veertig jaar Jazz in Duketown in Den Bosch
Lees ook:Jazz in Duketown 2012
Lees ook:Jazz in Duketown 2011
Lees ook:Jazz in Duketown Den Bosch
Lees ook:North Sea Jazz Festival in Ahoy Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>