Stevie Wonder komt naar North Sea Jazz

IMG_20160609_134710Stevie Wonder komt naar het North Sea Jazz Festival in Rotterdam, dat vrijdag 11 tot en met 13 juli plaatsvindt in Ahoy Rotterdam. De Amerikaanse zanger, songwriter, muzikant en producer staat zaterdag 12 juli staat hij op het podium, zo heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Wonder staat voor de tweede keer op het  jazzfestival; de vorige keer was in 2010. Tickets: zie website.

 

Stevie Wonder is wereldberoemd en vaak gelauwerd. Hij scoorde tot nu toe 49 Top-40 singels, waarvan 32 nummer-1 hits. Hi won 25 Grammy Awards, de Grammy Lifetime Achievement Award, en Golden Globe en een Oscar voor het nummer ‘I Just Called To Say I Love You’  uit de film ‘The Woman  in Red’. Zijn deelname in de We Are the World canpagne tegen hongersnood in Afrika in 1985 was een mijlpaal in de muziekindustrie. Ook zijn betrokkenheid bij de strijd tegen apartheid in Zuid-Afrika in veel geroemd. In 2009 werd hij benoemd tot vredesboodschapper van de Verenigde Naties.

Lees ook:Stevie Wonder na tien jaar terug in Ahoy
Lees ook:Stevie Wonder in Ahoy
Lees ook:Dionne Warwick voor één concert in Nederland
Lees ook:Alicia Keys in Ahoy
Lees ook:Vrijdag 9 maart start kaartverkoop Lionel Richie in Ziggo Dome

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>