Toneelgroep Amsterdam brengt ‘Dantons dood’

IMG_20160511_184104Toneelgroep Amsterdam (TGA) brengt ‘Dantons dood‘ uit in de Stadsschouwburg Amsterdam, een klassiek toneelstuk uit het wereldrepertoire. Na zijn radicale ‘Macbeth’ zet regisseur Johan Simons zijn tanden in het stuk van Georg Büchner over de twee kopstukken uit de Franse revolutie, Danton (Hans Kesting) en Robespierre (Gijs Schoten van Aschat). Beiden streden voor dezelfde idealen, maar meer en meer drijven ze uit elkaar.

Robespierre wil met geweld een volksdemocratie vestigen, Danton twijfelt of de mens daar wel toe in staat is. Robespierre wordt steeds bloeddorstiger, terwijl Danton trekt zich apathisch terugtrekt. Naast een analyse van het politiek handelen is ‘Dantons dood’ een studie naar de vermenging van politiek en privé. Woensdag 5 februari is er een openbare repetitie, de première is op zondag 9 februari. Speeldata en info: zie website. Een aantal voorstellingen worden in het Engels boventiteld, een aantal worden voorafgegaan door een inleiding, een aantal afgesloten met een nagesprek.

Lees ook:Afscheidsmonologen in Kleine Komedie
Lees ook:Mummies in Drents Museum Assen
Lees ook:Meester oude muziek Gustav Leonhardt overleden
Lees ook:Toneelgroep Amsterdam: Wish you were here, over politieke (on)vrijheid
Lees ook:Studiebeurs Zwolle in IJsselhallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>