Paleis op de Dam donderdag 27 juni gratis open

IMG_20160514_135247Het Koninklijk paleis op de Dam is donderdag 27 juni van 13.00 tot 21.00 uur gratis open voor het publiek. Op deze dag opent prinses Beatrix de tentoonstelling ‘400 jaar hart van de Amsterdamse grachten’. Tot en met 15 september 2013 is iedere dag van 11.00 tot 17.00 uur de rijke geschiedenis te zien die het gebouw en het plein met elkaar delen. Beiden vormen al eeuwen het hart van Amsterdam en ook het hart van de Amsterdamse grachten die dit jaar hun 400-jarig bestaan vieren.

Samen vormen ze niet alleen het geografische centrum, maar ook het geheugen van belangrijke momenten in de nationale geschiedenis, van Koninklijke vieringen en volksfeesten tot oorlog en herdenking, van de schietpartij op de Dam twee dagen na de bevrijding in 1945 tot de troonswisseling op 30 april. Het gebouw werd oorspronkelijk als stadhuis gebouwd en gold in de Gouden Eeuw als het achtste wereldwonder. Lodewijk Napoleon confisqueerde het pand in 1806 en maakte er een van zijn paleizen van. Dat is sindsdien zo gebleven.

Lees ook:Amsterdam krijgt Grachtenmuseum
Lees ook:Koninginnedag op 30 april op losse schroeven
Lees ook:Fototentoonstelling Beatrix op Soestdijk
Lees ook:Alkmaar Kaeskoppenstad 2012
Lees ook:Plastic Whale: ‘de eerste plastic vissersvloot ter wereld’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>