Operadagen Rotterdam 2012

Vrijdag 25 mei tot en met zondag 3 juni 2012 vindt in Rotterdam de 7e editie plaats van de Operadagen Rotterdam (2013: klik hier). Het festival start 25 mei met Distant Voices op de Wilhelminapier. Thema dit jaar is ‘Droom en Daad’. In een tijd waarin de kunsten in de verdrukking komen, groeit de behoefte om te dromen. Dromen zetten aan tot daden, kunnen inspireren en de eigen leefwereld verbeteren. Één van de hoogtepunten dit jaar is de opera ‘l’Enfant et les Sortilèges’ (het kind en de hekserijen) van Maurice Ravel: een ondeugend kind in een betoverde wereld vol levende meubelstukken en sprekende dieren.

Deze betovering komt in veel producties voor. Dromen kunnen ook nachtmerries worden, zoals de acteursgroep Wunderbaum laat zien in een locatievoorstelling op het Schouwburgplein. Acht Rotterdamse kunstinstellingen tekenen voor dit operafestival, met 58 voorstellingen op verschillende locaties in de stad, van theaters tot thuis. Een succesvol jaarlijks terugkerend element is de thuisopera.

Lees ook:Operadagen Rotterdam 2013
Lees ook:Locatievoorstelling Het Geheugen van Rotterdam
Lees ook:Dierentuinen tijdens de Kerstvakantie
Lees ook:World Statues Festival Arnhem 2013
Lees ook:World Statues Festival 2012 in Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>