Vestingval Elburg

Op Hemelvaartsdag 17 mei begint de eerste editie van Vestingval Elburg (2013: klik hier). Tot en met Pinksterzaterdag 26 mei 2012 is het middeleeuwse vestingstadje op de Noord-Veluwe het decor van kunst en cultuur. Doel van het festival in de vesting (samengevoegd tot Vestingval) is om oud en nieuw met elkaar te verbinden. Kunstwerken zijn te zien op plekken die normaal niet voor exposities worden gebruikt.

Er is kunst te zien op de grachten buiten de vesting, in de kruidentuin en historische panden als de Kazematten, het Arent thoe Boecophuis, de Vischpoort, muurhuisjes en het Gruithuis. Alle locaties zijn iedere dag van 11.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken, met uitzondering van zondag 20 en maandag 21 mei. Deze eerste editie gaat bescheiden van start, maar de organisatie wil het volgend jaar uitbreiden met andere activiteiten, zoals dans, muziek, poëzie, drama en theater en gebruikt Oerol op Terschelling als voorbeeld.

Lees ook:Vestingval Elburg – kunst, cultuur en historie
Lees ook:Kunst aan de Kust in het Zeeuwse Zoutelande
Lees ook:La Table Naarden: tafelen op niveau
Lees ook:Negende Biënnale Gelderland van start in Nijmegen
Lees ook:Incubate 2014 in Tilburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>