Internationaal Film Festival Rotterdam 2011

Woensdag 26 januari 2011 start de 40e editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR), dat duurt tot en met zondag 6 februari (2013: klik hier). In veertig jaar tijd wist het festival uit te groeien tot een van de grootste, populairste en bekendste culturele manifestaties van Nederland. Ook internationaal staat het IFFR hoog aangeschreven, vanwege ‘het uitgesproken artistieke profiel en de actieve steun aan filmmakers’, aldus de website. Het IFFR onderscheidt zich van andere internationale festivals met een programma van films die net even  anders zijn. Deze jubileumeditie biedt op haar beurt meer activiteiten dan voorgaande edities.  

 

Ter gelegenheid van deze jubileumeditie verscheen een jubileumbox met 25 parels uit vier decennia festivalgeschiedenis. Naast de zeven hoofdlocaties worden veertig locaties in de havenstad omgetoverd tot XL-locaties, onder het motto XL (extra large), met filmvertoningen, video-installaties en tentoonstellingen. Voor toekomstig publiek is er Not Kidding, een speels programma voor kinderen vanaf 4 jaar. De openingsfilm is de wereldpremière van de Griekse speelfilm ‘Wasted Youth’ (ook genomineerd voor een Tiger Award). ‘The King’s Speech’ mag niet als slotfilm draaien: de publiciteitscampagnes rond de BAFTA –en Oscaruitreikingen gaan vóór. De organisatie is naarstig op zoek naar een andere geschikte slotfilm (Update: dat wordt The Fighter). Het IFFR heeft 14 films geselecteerd voor de Tiger Awards Competitie 2011, met drie wereldpremières. De Tiger Award Competitie voor korte films omvat 48 films van 76 tot 52 minuten. De meeste films zijn Engels ondertitels of Engels gesproken.

Lees ook:IFFR 2018: International Film Festival Rotterdam
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam 2012
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam 2014
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam 2013
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>