Orkest van de 18e eeuw krijgt Cultuurprijs

Maandag 29 november 2010 ontvangst het Orkest van de 18e Eeuw de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2010 (klik hier voor preview documentaire). Prinses Máxima reikt de prijs uit in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Het orkest krijgt de prijs voor ‘de collectieve topprestatie die het muziekgezelschap sinds de jaren tachtig levert op artistiek gebied’. Het Prins Bernhard Cultuurfonds kent met ingang van 2010 ieder jaar een Oeuvreprijs aan ‘een grootheid’ op cultureel gebied: een onderscheiding en een bedrag van 75.000 euro.

 

Frans Brüggen (1934), dirigent en fluitist, richtte het orkest in 1981 op: een symfoniebezetting van ruim vijftig leden uit 23 landen. Een aantal maal per jaar komt het orkest bij elkaar voor een internationaal tournee en vertolkt muziek van componisten uit de 18e en vroeg-19e eeuw (zoals Haydn, Mozart en Beethoven), op authentieke instrumenten of hedendaagse kopieën daarvan. Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert cultuur en natuurbehoud in Nederland, op grote en op kleine schaal. In 2010 bestaat het fonds 70 jaar. Door actieve fondsenwerving en inkomsten uit loterijen kan het fonds jaarlijks ruim 3500 projecten en personen ondersteunen.

Lees ook:Dirigent Frans Brüggen overleden
Lees ook:Nederlandse theaters houden kortingsweekend in januari
Lees ook:Museumprijs voor Openluchtmuseum Arnhem
Lees ook:BankGiro Loterij Nationaal Theaterweekend – vrijdag 20 t/m zondag 22 januari
Lees ook:Nationaal Theaterweekend 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>