Ortel Zomercarnaval Rotterdam 2010

Zaterdag 31 juli 2010 vindt de 26e editie plaats van het grootste tropische feest van Nederland: het Ortel Zomercarnaval Rotterdam (editie 2013: klik hier). Vrijdag trommelt de Fernandes Battle of Drums de Rotterdammers hun huis uit, als opwarmer van het Zomercarnaval. Vanaf de Oude Haven, de Binnenweg, het Noordplein en de Middelandstraat vertrekken om 19.00 uur brassbands richting Coolsingel en strijden daar op de Bavaria stage wie de beste is. Zaterdag vindt de grote straatparade plaats. Wat ooit begon als feestje van een groep enthousiaste Antilliaanse carnavalsvierders, groeide uit tot een multicultureel icoon in ons land met 900.000 bezoekers.

 

Het zomercarnaval vindt plaats in de zomer en niet wanneer het officiële carnaval wordt gevierd: dan is het te koud voor een tropisch en tikkeltje bloot straatfestijn. De straatparade vindt altijd de laatste zaterdag van juli plaats, is 2,5 km lang en telt zo’n 2000 carnavalsvierders. De parade begint om 13.00 uur op de Boompjeskade bij de Erasmusbrug, kronkelt door de binnenstad en komt rond 17.30 uur weer terug op de Boompjes. Vrijdag en zaterdag is tijd voor ‘Live on Stage’: optredens op het Bavaria podium op de Coolsingel voor het Stadhuis en op een podium op het Churchillplein.

Lees ook:Zomercarnaval Rotterdam 2009
Lees ook:Zomercarnaval Rotterdam 2011
Lees ook:Zomercarnaval 2008 Rotterdam
Lees ook:Zomercarnaval Rotterdam 2012
Lees ook:Rotterdam Unlimited met Zomercarnaval, Joey Montana, Ronnie Flex en meer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ortel Zomercarnaval Rotterdam 2010

  1. jch

    lol

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>