Kunstolifanten niet besteed aan Emmen

Dierenpark Emmen bestaat 75 jaar. De zoo heeft de grootste kuddde olifanten in Europa. Daarom organiseert Emmen de Elephant Parade, de grootste openluchttentoonstelling ooit in Noord-Nederland: een kunstkudde van 75 manshoge olifanten in de stad en 75 miniolifanten in de dierentuin. Helaas blijken de olifanten niet bepaald besteed aan Emmen, want in korte tijd zijn er maar lieft acht vernield. De werken staan sinds Hemelvaartsdag in de dierentuin en in het centrum, met name aan het park. Bekende kunstenaars, BN’ers en designers verbonden hun naam al aan de olifantenparade, zoals Ans Markus, Corneille, Henk Schiffmacher, Diane von Furstenberg en Ilse de Lange.

 

Veilinghuis Christie’s veilt de olifanten op 9 september ten bate van een goed doel: de Elephant Family, een stichting voor het behoud van de Aziatische olifant die met uitsterven wordt bedreigd. De parade was eerder te zien in Londen, Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Veel wereldsteden staan te trappelen van ongeduld om het project ook te mogen organiseren. Na Emmen zijn Londen en Kopenhagen aan de beurt. Helaas blijkt Emmen een ongelukkige keuze, omdat ze in de Drentse stad aan de grens ten prooi vallen aan vandalen. De vernielde exemplaren worden momenteel gerestaureerd. De kunstolifanten staan nu nog verspreid door het centrum, maar de gemeente zoekt een plek om ze allemaal bijeen te brengen, zodat ze beter bewaakt en tegen vernielzucht beschermd kunnen worden.

Lees ook:Dierentuin Emmen verliest oudste olifant
Lees ook:Dierenpark Emmen verbant ruziënde olifanten naar Duitsland
Lees ook:Olifantje geboren in Blijdorp
Lees ook:Olifant Anabel had nekwervel gebroken
Lees ook:Blijdorp doet afstand van ruziezoekende olifant

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>