Winnaars Vara Leids Cabaret Festival bekend

Zaterdagavond 13 februari heeft de Vlaamse stand-up comedian Jeroen Leenders (31) de juryprijs gewonnen van de 32e editie van het Vara Leids Cabaret Festival 2010, de jaarlijkse talentenjacht op cabaretgebied (editie 2013: klik hier). De publieksprijs ging naar Emilio Guzman, broer van de bekende cabaretier Javier. Ze voeren de komende maanden met de tweede Vlaming in de finale, Bart Cannaerts, langs de kleine zalen van de grote Nederlandse theaters. Eerdere winnaars waren onder andere Lebbis & Jansen, Erik van Muiswinkel en Najib Amhali.

De Belg Leenders is volgens het juryrapport ‘een performer pur sang. Er blijft spanning aanwezig; je zit nooit helemaal onderuitgezakt in je stoel. En je begrijpt ineens héél goed wat er aantrekkelijk aan is, om in of op de rand van de vulkaan te gaan zitten. Jeroen heeft de kracht om het verhaal te laten ontstaan waar je bij zit. Zijn ogenschijnlijke, kindersimpele uiteenzettingen nemen je mee naar zijn gedachtewereld.’ ‘We weten zeker dat er in no time over de broers Guzman gesproken zal worden, als gelijkwaardige cabaretiers’, aldus de jury over Guzman.  Hij zegt zelf: ‘Als je wilt scoren, scoor dan met iets dat je echt wilt zeggen en niet met wat iedereen wil horen.’ Over de derde finalist die buiten de prijzen viel, Cannaerts, schrijft juryrapport: ‘Bart is een performer die weet hoe hij het publiek moet bespelen. Hij weet duidelijk wat theater is.’ (bron: persbericht)

Lees ook:Finalisten VARA Leids Cabaret Festival 2010 bekend
Lees ook:Aanmelden voor VARA Leids Cabaret festival 2012
Lees ook:Leids Cabaret Festival 2013
Lees ook:Wielercriteria na de Tour de France
Lees ook:Erik van Muiswinkel wint cabaretprijs Poelifinario

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>