Havenfestival IJmuiden 2009

Zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2009 vindt de 6e editie plaats van het Havenfestival IJmuiden (editie 2013: klik hier). De Vissershaven is omgetoverd tot festivalterrein, met meerdere podia, een spiegeltent en tot theaters omgetoverde pakhuizen. Hoofdmoot van het Havenfestival is altijd muziek, maaar er is meer: (straat)theater, kinderspelen, kunst en ‘zeewaardige zaken’. Vanaf de Trawlerkade kan het publiek oude en nieuwe vissersschepen bekijken en beklimmen, er zijn duik -en reddingsdemonstraties, rondvaarten en de reddingsmaatschappij KNRM houdt open huis. Thema dit jaar is ‘wind’.

 

Zaterdagavond vindt vanaf 18.00 uur het Diner op de Kade plaats. Zondag vaart de zeilboot de Minerva om 13.00 en om 16.00 uur rond langs de kust. Het cultureel programma biedt kinderspelen, kunst in de Tweede havenstaat, een foto-expositie, Shantykoren, muziek, poëzie, theater, dans, kleinkunst en de wereldpremière van de IJmuider Symfonie: en muziekstuk van een uur, dat zaterdag 20.30 uur op het hoofdpodium begint. Het Cornelis Vreeswijk Genootschap laat de overleden troubadour even terugkeren naar zijn geboorteplaats en speelt zondagmiddag in pakhuis IJmuiden Stores, dat voor de gelegenheid ‘de Frisse Bries’ heet. Zondag wordt vanaf 14.00 uur op het hoofdpodium een feestelijke finale-act opgevoerd voor de aftredende Velzense burgemeester Cammaert.

Lees ook:Havenfestival 2010 en PreSail IJmuiden
Lees ook:Havenfestival IJmuiden 2011
Lees ook:Havenfestival IJmuiden
Lees ook:Havenfestival IJmuiden 2012
Lees ook:Noordelijk Film Festival Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>