Jazzfestival Gorinchem

Donderdag 23 tot en met zondag 26 april 2009 vindt het 37e Jazzfestival Gorinchem plaats (editie 2013: kik hier). Het is het op één na oudste jazzfestival in Nederland: de oudste is die van Breda. Vier dagen lang is de historische vestingstad Gorinchem het ‘New Orleans aan de Merwede’: een jazzhappening voor een breed publiek, met veel jazzgrootheden uit binnen -en buitenland. Donderdagavond wordt het festival geopend in schouwburg De Nieuwe Doelen; de toegang is gratis. ‘s Middags en ‘s avonds zijn er optredens in de winkelstraten van het oude centrum van Gorinchem.

Vrijdag krijgen jonge spelers ruim baan op het All Star Podium aan de Grote Markt, ‘s avonds is het tijd voor één van de sinds jaren belangrijke onderdelen van het festival, het gratis Up to the Pub: de jazzkroegentocht, met optredens in 17 horecagelegenheden binnen de veste. Zaterdag is het gratis Gorinchem Jazz City, met Streetparade Bands, optredens op vier buitenpodia op de Grote Markt, Varkensmarkt, Arkelstraat en Lingehaven. Daarnaast staat ‘s middags de Jazz Kunst & Cultuurmarkt aan de Lingehaven en is de veerpont over de Merwede naar slot Loevestein omgetoverd tot een jazzboot, als op de Mississippi, met de New Orleans Dixie Skaters. ‘s Avonds is in schouwburg De Nieuwe Doelen ‘Jazz in Concert’,  entree kost  € 22,50 (invlusief pauzedrankje) en vanaf 22.00 uur een programma in het Theatercafé (alleen entree hier kost € 10,=). Zondag kan de portemonnee weer dicht blijven bij de gratis Gospeldienst in de Grote Kerk.

Lees ook:Jazzfestival Gorinchem 2010
Lees ook:Jazzfestival Gorinchem 2013
Lees ook:Hoogwaterrondvaarten vanuit Gorinchem
Lees ook:Hippiefestival Gorinchem – of: Gorcums Hippiefestival
Lees ook:Breda Jazz Festival 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>