Kunstroute Leiden 2008

Zaterdag 27 en zondag 28 september loopt er voor de 14e keer een gratis route door de binnenstad van Leiden, langs ruim 100 locaties, die met beeldende kunst te maken hebben: Kunstroute Leiden 2008 (editie 2015: klik hier). De route voert langs open ateliers, galeries, Stedelijk Museum De Lakenhal en Kunsthuis Leiden. Net als voorgaande jaren is het startpunt bij Scheltema (Marktsteeg 1/hoek Oude Singel): het centrum voor actuele kunst in het hart van Leiden, twee minuten van Stedelijk Museum De Lakenhal vandaan.

Daar ligt een gratis routeboekje, is documentatie van de deelnemende kunstenaars, en een presentatie van De Lakenhal, zijn driewielers te leen en lunchpakketten te koop. Tegen inlevering van de Kunstroute parkeerbon is parkeren gratis op een aantal parkeerplaatsen. Leidse basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 doen mee met een Scholenproject. In de Marktsteeg zijn er op beide dagen driewielerraces voor de kleintjes. Het is geen gewone race, maar een kunstproject: wie het hardst schreeuw, wint. De stem drijft een elektronisch motortje aan.

 

 

Lees ook:Kunstroute Leiden 2010
Lees ook:Kunstroute Leiden 2015
Lees ook:Nacht van Kunst & Kennis in Leiden: zaterdag 17 september
Lees ook:Musea gratis open tijdens Leids Museumweekend
Lees ook:Stadswandeling Zwolle nu ook in Engels en Duits

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>