Graphic Design Museum in Breda

Breda heeft er een nieuw museum bij: woensdag 11 juni 2008 opende de koningin het Graphic Design Museum. Het is het eerste museum ter wereld dat zich specifiek richt op grafische vormgeving. Het museum toont alles wat met visuele expressie te maken heeft, van wegwijzers tot een compleet tijdschrift: het is een overzicht van de ontwikkeling van grafische vormgeving in Nederland in de afgelopen honderd jaar. Naast exposities biedt het museum een kenniscentrum, een winkel voor beeldcultuur, een ontwerpercafé en een productiehuis voor grafische vormgeving. Zie ook ‘Breda Jazz‘,  ‘Breda Beemdenloop‘ en ‘Spanjaardsgatconcert‘.

 

 

Verder biedt het museum een internationaal podium voor gevestigde ontwerpers en wil nieuw talent stimuleren. De kinderen worden niet vergeten: die mogen zelf vormgevertje komen spelen. De opening ging letterlijk met veelvlagvertoon gepaard; aan de gevel hingen 250 vlaggen. De verbouwing van het voormalige centrum voor beeldende kunst tot het Graphic Design Museum Beyerd duurde drie jaar en heeft 13 miljoen euro gekost. Het museum verwacht 40.000 bezoekers per jaar.

Lees ook:Graphic Design Festival Breda
Lees ook:El HEMA in collectie Graphic Design Museum
Lees ook:Graphic Design Festival Breda
Lees ook:UnCOVERing Women wegens succes verlengd
Lees ook:Graphic Design Festival in Breda

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Graphic Design Museum in Breda

  1. Pingback: Graphic Design Festival Breda | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>