Zandsculpturen Floriade Haarlemmermeer

Het vroegere Floriadegebouw in Vijfhuizen heet tegenwoordig Expo Haarlemmermeer. Het huisvest van 26 april tot en met zondag 31 augustus 2008 het Nederlandse Zandsculpturen Festival (update 2009: klik hier). Spitse bergen, bevroren zeeën, zeehonden en walvissen, woeste zeeslagen tussen de Engelse en de Nederlandse vloot van Michiel de Ruyter: dat is het beeld van de Zandsculpturen festival. Het is het grootste overdekte zandsculpturenfestival ter wereld en dit jaar het enige in Nederland. Het jaarlijkse zandsculpturenfstijn op het strand van Scheveningen gaat  niet door: Burgemeester & Wethouders van de gemeente Den Haag wilde het populaire festijn dit jaar géén subsidie betalen.

 

De vorig jaar gemaakte beelden van Michiel de Ruyter staan er nog steeds uitstekend bij. Met 6000 ton vers zand gaan de makers de Noordpool onder de aandacht brengen. Hiermee steunt het festival de Noordpoolcampagne van het Wereld Natuurfonds: ‘Draag bij aan een witte Noordpool’. Het is dagelijks geopend van 10.30 tot 18.00 uur (zaterdag 23 augustus gesloten). De toegangsprijs is € 9,50, kinderen van 4 tot 12 jaar € 7,50. Online kost het één euro minder. Leden van het Wereld Natuurfonds mogen gratis naar binnen. Er zijn meer tarieven: zie website. Zie ook ‘kinderuitjes meivakantie‘.

 

 

Lees ook:Vlootschouw Sail de Ruyter succesvol
Lees ook:Sail de Ruyter Zeeland in Vlissingen
Lees ook:Nederlands Film Festival 2015 in Utrecht
Lees ook:Zandsculpturen op de Veluwe in Garderen
Lees ook:Zandsculpturen Festival Friesland – dit jaar voor het laatst in Sneek?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>