Tiende Amnesty Filmfestival

Woensdagavond vindt in het Tropentheater de opening plaats van de 10e editie van het Amnesty International Film Festival (AIFF): dan wordt de film ‘Anna, seven years on the frontline’ vertoond: een film over de Russische journaliste Anna Politkovskaja, die in de hal van haar appartement werd vermoord (2012: klik hier). Het festival vindt ieder voorjaar plaats, loopt van woensdag 26 tot en met zondag 30 maart en geeft een podium voor geëngageerde filmproducties over mensenrechten. Al ruim veertig jaar ijvert Amnesty International voor naleving van de rechten van de mens. Het geschreven en gesproken woord was altijd al een machtig medium, maar de beeldcultuur en het belang van (film)beeld als informatiebron neemt toe.

Het festival wordt georganiseerd door de stichting ‘Movies that Matter‘: die brengt ook films uit op het Human Rights Filmprogramma van de IDFA en het Film Festival Rotterdam. Daarnaast brengt ‘Movies that Matter’ programma’s in verschillende filmtheaters in het land. Op het AIFF worden films gedraaid in Kriterion, het Tropentheater en Studio K in Amsterdam en in Filmhuis Den Haag. Naast films en documentaires brengt het AIFF in samenwerking met dagblad Trouw verdiepingsprogramma’s met filmmakers, mensenrechtenactivisten, journalisten, politici, wetenschappers en (ervaring)deskundigen: discussies, talkshows en presentaties.

Lees ook:Movies that Matter Filmfestival 2011
Lees ook:Movies That Matter Filmfestival 2012 in Den Haag
Lees ook:Movies that Matter Festival Den Haag
Lees ook:Movies that Matter Festival Den Haag
Lees ook:Movies That Matter Festival 2016 in Den Haag

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Tiende Amnesty Filmfestival

  1. Pingback: Movies that Matter Festival Den Haag | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>