Koning en koningin bij opening Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen

In park Vijfhuizen – het voormalige Floriade-terrein in de Haarlemmermeer – ging op 7 december vorig jaar de eerste spade de grond in voor de aanleg van het Nationaal Monument MH17. Rondom een gedenkteken wordt een herinneringsbos  geplant, op een terrein dat grenst aan de luchthaven Schiphol.  Het monument is een initiatief van nabestaanden en bestaat uit een bomenlint en een gedenkplaat.

Zaterdagochtend 18 maart hebben nabestaanden de 298 bomen geplant, ter nagedachtenis aan de 298 omgekomenen inzittenden van vlucht MH17 die op 17 juli 2014 in Oost-Oekraïne neerstortte. Het Nationaal Monument wordt op 17 juli onthuld, precies drie jaar na de ramp, in aanwezigheid van de koning en de koningin, premier Rutte en de voorzitters van de Eerste en de Tweede Kamer. NPO 1 doet rechtstreeks verslag van de plechtigheid vanaf 13.55 uur.

Lees ook:Lint van bomen geplant in MH17-herinneringsbos
Lees ook:Eerste bomen in herinneringsbos Nationaal Monument MH17
Lees ook:Museum Jan van der Togt Amstelveen gevuld met zonnebloemen voor MH17
Lees ook:Landelijke gebedsdienst vliegramp in Amersfoort
Lees ook:Bijlmerramp – 25 jaar geleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>