Nationaal Eerbetoon aan Mandela in Amsterdam

IMG_20160511_184104Zondag 15 december is de Zuid-Afrikaanse oud-president en icoon van de Apartheidsbeweging Nelson Mandela begraven. Op het Leidseplein vindt een Nationaal Eerbetoon plaats, met onder meer toespraken en optredens van artiesten. Prinses Beatrix woont het eerbetoon bij. De Stadsschouwburg opent om 12.00 uur haar deuren en de Melkweg gaat om 16.00 uur open. De toegang is gratis. Er zijn optredens van onder meer Freek de Jonge, Wende Snijders, Arthur Japin, Adriaan van Dis, Angela Groothuizen, Edsilia Rombley en het Cape Town Opera Choir. 3FM doet live verslag van de herdenking.

In juni 1990, kort na zijn vrijlating, bezocht Mandela Amsterdam. Vanaf het balkon van de schouwburg sprak hij duizenden Amsterdammers toe. Vanaf dinsdagochtend ligt er in de zaal achter het balkon een condoleanceregister. De herdenking is een initiatief van de Stadsschouwburg Amsterdam, de Melkweg en ZAM (platform voor Afrikaanse vernieuwing). Onder ander presentator Umberto Tan, de Amsterdamse oud-burgemeester Ed van Thijn, Gerda Havertong en Conny Braam, oud-voorzitster van de Anti Apartheids Beweging Nederland, zijn bij de herdenking betrokken.

Lees ook:Herdenking Mandela in Amsterdam
Lees ook:Spoedig herdenking Mandela in Den Haag
Lees ook:Amsterdam Roots Festival
Lees ook:Tv-tip: Concert voor Mandela, vrijdag in Hyde Park
Lees ook:Amsterdam heeft er een cultuurtempel bij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>