Stoomdagen Landgoed Nienoord Leek (Groningen)

IMG_20160515_134149Donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) tot en met zondag 28 mei is Landgoed Nienoord in het Groningse Leek voor de 44e keer het decor van de Stoomdagen Nienoord. De vele treintjes en andere grote stoommodellen zijn niet alleen te bewonderen, maar er worden ritjes uitgestippeld door het Familiepark en de grote stoommachines maken iedere dag een optocht over het landgoed.

Zie ook: Snikkeweek Musselkanaal

Middenin de tent staat een grote spoorbaan opgesteld waarop ook met kolenstokers kan worden gereden. Daarnaast zijn er verschillende demonstraties. Op Hemelvaartsdag is het plein voor het informatiecentrum van het Landgoed voor de twaalfde keer het domein van de Plantjesmarkt. Op dezelfde dag is er een dressuur- en vaardigheidswedstrijd op het evenemententerrein, tegenover de Rabobank in Leek.

 Zaterdagavond is er een benefietconcert en vindt er een fakkelrit plaats door de sfeervol verlichte bossen van Nienoord. De andere dagen is er ook genoeg te doen: op alle sporen van het Familiepark rijden modeltreinen, er zijn demonstraties en optochten van Groot Stroom en de Agridagen en in de Showtent zijn miniaturen te bewonderen. De toegang kost 9 euro (exclusief treinritjes) en het Familiepark is alle dagen open van 10 tot 18 uur.

Lees ook:Stoomdagen op Landgoed Nienoord in Leek
Lees ook:Pinksterweekend: Summer Fair op Landgoed Het Laer in Ommen
Lees ook:Kasteelfeesten Wijchen 2015
Lees ook:Langedijker Lichtjesavond
Lees ook:Tijdschrift organiseert Landlevendagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>