Koningin Máxima bij opening vernieuwde Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

amsterdam[1]Dinsdag 22 september is koningin Máxima aanwezig bij de opening van het vernieuwde museum Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam. Het grachtenpand aan de Oudezijds Voorburgwal stamt uit de Gouden Eeuw en herbergt een schuilkerk op zonder. Die vanaf de straat niet zichtbare kerk kwam er in de tijd na de Reformatie, toen rooms-katholieken geen openbare diensten mochten houden.

Het pand is sinds 1888 museum, is zes jaar lang grondig gerestaureerd, heringericht en teruggebracht tot zijn kern: een 17e-eeuws huis waar mensen woonden, werkten en hun geloof beleden. De verhalen van verschillende mensen die hier ooit woonden, staan centraal in de nieuwe museale opstelling. Het museum heeft een nieuw entreegebouw gekregen, via een ondergrondse passage met het oude pand verbonden, met een museumwinkel, een café en een educatieve ruimte.

Lees ook:Fototentoonstelling Beatrix op Soestdijk
Lees ook:Stoomfestival langs historische spoorlijn West-Friesland
Lees ook:Nieuw automuseum in Den Haag
Lees ook:Den Bosch: gebouw op de Markt stort in – geen gewonden
Lees ook:Nachtpon koningin Wilhelmina te zien in Paleis Het Loo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>