Pathé Rembrandt in Arnhem neemt afscheid met klassiekers en expositie

Pathe-logo-188-120-__186xIn oktober sluit Pathé de deuren van Rembrandt Arnhem. De karakteristieke bioscoop neemt in september afscheid met de expositie Herinneringen aan het Rembrandt theater en de vertoning van de klassiekers West Side Story, Breakfast at Tiffany’s, Jaws en Titanic 3D. Filmtickets zijn nu te koop via de website en aan de kassa van de bioscoop (bron: persbericht).
Rembrandt theater is een begrip in Arnhem en verre omstreken. Vele jaren stonden de Gelderse hoofdstad en de bioscoop wereldwijd op de kaart tijdens de Arnhemse Filmweek. Tientallen beroemde films beleefden er hun wereldpremière. Het huidige theater opende 16 december 1954 en was onderdeel van de wederopbouw van de stad. De voorganger stond aan de Steenstraat en is in de oorlog vernietigd. Om waardig afscheid te nemen van de statige oude dame aan het Velperplein – voordat de nieuwbouw Pathé Arnhem bij het station wordt betrokken – zijn er in september diverse activiteiten. Elke zondagmiddag draait in zaal 1, een van de mooiste klassieke bioscoopzalen in Nederland, een klassieker. Op de eerste en derde etage is voor bioscoopbezoekers de hele maand de expositie Herinneringen aan het Rembrandt theater te bezichtigen met foto’s en memorabilia van begin 1900 tot heden.
FILMPROGRAMMA
- zo 6 september, 16.00 uur: West Side Story (1961), winnaar van tien Oscars, onder meer voor beste film.
- zo 13 september, 16.00 uur: Breakfast at Tiffany’s (1961), winnaar van twee Oscars. Hoofdrolspeelster Audrey Hepburn woonde jarenlang in Arnhem, onder meer tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de bevrijding verhuisde ze naar Amsterdam.
- zo 20 september, 16.00 uur: Jaws (1975), winnaar van drie Oscars. Deze klassieker van Steven Spielberg had in 1975 zijn Europese première tijdens de Arnhemse Filmweek.
- zo 27 september, 16.00 uur: Titanic 3D (1997), winnaar van elf Oscars, onder meer voor beste film. Tot op heden de best bezochte film van Nederland en van Rembrandt Arnhem.

Lees ook:Pathé De Kroon in Zwolle neemt afscheid met klassiekers en expositie
Lees ook:Oktober: maand van de Geschiedenis 2015
Lees ook:Rembrandt Awards 2011
Lees ook:Extra voorstellingen Ciske de Rat
Lees ook:Arnhem UITBoulevard, Catwalk en Spiegeltentfestival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>