Wandelen door het Amsterdam van Wim Sonneveld

amsterdam[1]In maart en april worden er wandelingen georganiseerd door het Amsterdam van Wim Sonneveld. Op 8 maart is het veertig jaar geleden dat een van de meest geliefde Nederlandse theatermakers en zangers op 56-jarige leeftijd overleed. De wandeltocht is ongeveer 8 kilometer land en komt langs de huizen waar Sonneveld woonde en langs tientallen theaters waar hij optrad.

De wandelingen zijn op 9, 15 en 23 maart en op 19 en 20 april. Kleinkunstenaar Daan Bartels organiseert de wandelingen en is de gids. Eerder hield hij ook al een tour door het Amsterdam van Ramses Shaffy. Sonneveld hoorde samen met de ook overleden Toon Hermans en Wim Kan tot de ‘Grote Drie’ van het Nederlandse cabaret van na de Tweede Wereldoorlog. Tot en met eind april is Sonneveld – de musical nog in het hele land te zien.

Lees ook:Amsterdam: Ramses Shaffy krijgt eigen rondvaart
Lees ook:Kunstwerk Shaffy in metrostation Vijzelgracht
Lees ook:Honderden fans nemen afscheid van Shaffy
Lees ook:Shaffy Weekend in Amsterdam
Lees ook:Toon in Amsterdam Tour: in het voetspoor van de grote Toon Hermans

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>