Keltfest Dordrecht 2012

IMG_20160522_141920Zaterdag 19 en zondag 20 mei 2012 herleven oude tijden van de Kelten tijdens het Keltfest (2013: klik hier). Op het evenemententerrein Hollandse Biesbosch ten oosten van Dordrecht staat een Muziekdorp met podium, pubtent en de meeste catering, een Keltisch dorp, Schots dorp, Doedorp en een markt. In het Keltische dorp is te zien hoe de Kelten in de IJzertijd (800 v.C. tot het begin van onze jaartelling) leefden, in het Schotse dorp hoe Schotten en Kelten leefden tijdens en na de middeleeuwen.

In het Keltische dorp zijn een nederzetting en oude ambachten te zien. De Vikingen (700-1066 n.C.) komen langs en tonen hun ambachten en zwaardvechten. Het uilenheksje vertelt sprookjes aan de kinderen. Rond de meiboom begint zaterdag om 17.00 uur de viering van Beltrane, het derde Keltische maanfeest. In het Schotse dorp is te zien hoe Schotten en Celtics leefden in de Middeleeuwen en daarna, met onder meer demonstraties middeleeuws schapen drijven en roofvogelshows. Hier vinden de Open Nederlandse Kampioenschappen Highland Games plaats: boomstam werpen, hamer slingeren, hooggooien vaneen ijzeren gewicht en kogelstoten. In het Doedorp is van alles te doen op het Balfolkpodium, in de Workshoptent, op de Boogschietbaan en op de Kids Hill. De markt is verspreid over het hele terrein. In het Muziekdorp zijn optredens van onder meer Rapalje, Celtica Pipes Rock en Kelten zonder Grenzen. Het terrein aan de Baanhoekweg is zaterdag geopend van 10.00 tot 22.00 uur, zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Lees ook:Keltfest Dordrecht 2013
Lees ook:Kelten herleven tijdens Keltfest in Dordrecht
Lees ook:Keltfest doet oude Kelten herleven in Dordrecht
Lees ook:Keltfest 2011 in Dordrecht
Lees ook:Keltfest Dordrecht 2016 – zaterdag 28 en zondag 29 mei

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>