Slag om Bourtange 2012

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Zaterdag 12 en zondag 13 mei 2012 (Moederdag) herleeft de vaderlandse geschiedenis in en rond vesting Bourtange in Oost-Groningen. Dan vindt de Slag om Bourtange plaats; dit jaar keert Bourtange terug naar de tijden van Napoleon. Sinds donderdag marcheren Napoleontische soldaten de vesting binnen. Op zaterdag zijn de bivakken vanaf 11.00 uur open voor het publiek en vinden in de vesting allerlei activiteiten plaats. De veldslag is zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur. De bijna 600 ‘huursoldaten’ komen uit verschillende landen: Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Engeland.

Ook de cavalerie met paarden ontbreekt niet. De ‘huursoldaten’ zijn vrijwilligers die als hobby de napoleontische tijd zo getrouw mogelijk doen herleven. In de tentenkampen is te zien hoe soldaten 200 jaar geleden leefden. Kleding, wapens, tenten, kampleven, voedingsgewoontes en keukengerei zijn exacte kopieën van rond 1814. De slag wordt volgens de toen geldende tradities uitgevoerd door infanterie en cavalerie, inclusief kanongebulder en knallen van musketten. Toegangsprijzen: zie website.

Lees ook:Slag om Bourtange
Lees ook:Slag om Bourtange 2011
Lees ook:Pieter van Vollenhoven opent Terra Mora in vesting Bourtange
Lees ook:Vesting Spectculum 2011 Bourtange
Lees ook:Slag om Zoutkamp – reconstructie herovering van vesting Soltcamp in 1589

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>