VestiVale Bourtange

Zaterdag 19 en zondag 20 juni 2010 beleeft Bourtange een nieuw cultureel festival: VestiVale Bourtange. Het festival krijgt ieder jaar een ander thema. De eerste editie wordt besteed aan William Shakespeare (1564-1616) en de tijd waarin hij leefde. Toen hij zijn grote werken schreef, was de Republiek der Nederlanden in oorlog met Spanje: de tachtigjarige oorlog. In die tijd kwam vesting Bourtange in Oost-Groningen ook tot ontwikkeling. Op het dorpsplein worden zaterdagavond en zondagmiddag  toneelvoorstellingen gespeeld.

 

Theatergroep ‘Amuse’ brengt een bewerking van de komedie ‘As you like it’ onder de titel ‘Wat u wilt’: een luchtige familievoorstelling met zang, muziek en dans. ‘Dit stuk volkstheater is bij uitstek geschikt voor opvoering midden in het dorp’, zegt regisseur Hans Elbersen. Verder zijn er tijdens Vestivale Bourtange muzikale optredens, voordrachten, stalletjes, kraampjes en historische kledij. Daarnaast wordt de inwendige mens niet vergeten, van lekkere hapjes tot maaltijden in een sfeervolle ambiance: alles in de tijd van Shakespeare en het ontstaan van Bourtange. De toegang kost € 8,=, kinderen van 6-11 jaar € 4,=. Het is raadzaam om ter reserveren: [email protected] of 0599-354600.

Lees ook:Slag om Bourtange 2011
Lees ook:Vesting Spectaculum Bourtange 2010
Lees ook:Slag om Bourtange
Lees ook:Reprise ‘Kings of war’ exclusief in Amsterdam
Lees ook:Hans Kesting wint Louis d’Or 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>