Poppenverzameling Juliana in paleis Het Loo

Van zaterdag 27 maart tot en met 1 augustus toont Koninklijk Paleis Het Loo in Apeldoorn de poppenverzameling van Koningin Juliana: ‘In de Koninklijke Poppenkraam’. De vorstin mocht in haar leven meer dan 600 poppen in ontvangst nemen van het Nederlandse volk. Veel ervan is nog nooit eerder aan het publiek getoond. Veel poppen werden aangeboden op de verjaardag van de vroegere koningin, tijdens het jaarlijkse defilé op Paleis Soestdijk. In het begin was dat een bloemenhulde, maar later kwamen daar geschenken bij, zoals veel poppen. 

Verder kreeg Juliana veel poppen aangeboden op bezoeken in het land en buitenlandse reizen. De verzameling omvat poppen in Nederlandse en buitenlandse klederdrachten, ook traditionele drachten uit de voormalige koloniën in de West. Daarnaast zijn er veel poppen gekleed in uniform of beroepskleding. Tot de individuele poppen behoren leden van de Koninklijke familie, maar ook een ridder of een weeskind. De omvangrijke verzameling wordt voor hete eerste in zijn geheel gepresenteerd. Tickets en tijden: zie website.

Lees ook:Juliana even terug op paleis Soestdijk
Lees ook:Tentoonstelling Juliana in paleis Het Loo
Lees ook:Lathyrus-weekend op Paleis Soestdijk
Lees ook:Paleis Soestdijk tijdelijk opnieuw open
Lees ook:Verhalenfestival paleis Soestijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>