Koningin bij jubileum Friesch Paarden Stamboek

Zaterdag 24 oktober 2009 komt de koningin naar het jubileumfeest van Het Friese Paarden Stamboek. De  Koninklijke vereniging KFPS is de oudste en op één na grootste paardenstamboek in Nederland, bestaat 130 jaar en viert dat vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober met een  Jubileumshow in WTC Expo Leeuwarden. Thema van de show is ‘Het Friese paard all over the world’: een showprogramma met Friese paarden, live ondersteund door het Frysk Jeugsorkest en omlijst met lichteffecten, fraaie kostuums en dans.

 

De deuren gaan om 18.00 uur open; de show begint om 19.00 uur. Zaterdag is zo goed als uitverkocht; vrijdag zijn er nog kaartjes verkrijgbaar, vanaf 14.00 uur aan de kassa van WTC Expo. Overdag vinden de Centrale merriekeuringen plaats voor de beste Friese paarden van keuringsseizoen 2009. De toegang is gratis; de keuringen zijn vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 07.45 tot 17.00 uur. Vrijdag staat in het teken van de sport met dressuur –en tuigpaarden. Zaterdag strijd het crème de la crème van de Friese merriepopulatie om de hoogste eer: het Kroon –en/of Modelpredikaat.

Lees ook:Friese Ballonfeesten en Boerebrulloft Joure
Lees ook:Friese Ballonfeesten Joure 2011
Lees ook:Het Friesch Paarden-Stamboek viert 135-jarig jubileum
Lees ook:FaderPaard 2017: Hengstenkeuring in WTC Expo Leeuwarden
Lees ook:Hengstenkeuring 2011 Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>