Kasteel de Haar: Smaak van Italië

de HaarVlakbij Utrecht ligt het grootste, sprookjesachtige kasteel van Nederland: kasteel de Haar. Park en kasteel vormen al jaren een uniek decor voor uiteenlopende activiteiten. Van vrijdag 30 mei tot en met zondag 1 juni 2008 zijn park en tuinen omgetoverd in Italiaanse sferen en bieden voor de 5e keer plaats voor het grootste Italiaanse evenement van Nederland: ‘De Smaak van Italië’  (editie 2013: klik hier). Gastronomie, reizen, lifestyle op z’n Italiaans, mode en het Italiaanse leven in verschillende Italiaanse regio’s. Hoofdsponsor Alcapone’s biedt € 2,50 korting op de entree (zie site) en wil een plek veroveren in het Guinness Book of Records door de duurste pizza ooit te veilen; de opbrengst gaat naar een goed doel.

kasteelOp vrijdag vindt in de kapel van het kasteel een Italiaanse vakdag plaats voor bijvoorbeeld banken, makelaars, reisorganisaties en importeurs,  samen met Italiaanse handelinstanties. Toegang voor deze dag kost niets extra’s: alleen de entree die voor iedereen geldt. De tuinen zijn open vrijdag van 10 tot 21 uur, zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur. Het kasteel werd in 1391 voor het eerst vermeld en vanaf 1892 volledig gerestaureerd en herbouwd. Niet alleen het slot, maar ook het interieur, de tuinen en zelfs de kapel en het dorp Haarzuilens werden in dit ‘Gesamtkunstwerk’ betrokken.

Lees ook:De Smaak van Italië in Kasteel de Haar
Lees ook:Smaak en Stijl van Italië 2011 in kasteel De Haar
Lees ook:De Smaak van Italië 2010 in Kasteel de Haar
Lees ook:Smaak & Stijl van Italië in Kasteel De Haar
Lees ook:Italië Evenement Smaak & Stijl in kasteel De Haar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>