Nationale Taptoe in Ahoy: 30 september t/m 2 oktober

IMG_20160609_134710Vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober is Ahoy Rotterdam het domein van de 62e Nationale Taptoe, een kleurrijke indoor-show met militaire bands. Dit jaar staat in het teken van samenwerking: multidisciplinaire optredens met andere musici, artiesten en performers. Tickets en tijden: zie website. Traditiegetrouw trekt vrijdag vanaf 14.00 uur de grote Street Parade door de binnenstad met een finale voor het stadhuis.

De geschiedenis van de Nederlandse Militaire Taptoe begint in 1952, toen de Koninklijke Militaire Kapel (KMK) deelnam aan de wereldvermaarde Taptoe in Schotland. Het jaar erop verzorgde de KMK een concert met lichteffecten op de Grote Markt in Delft: het begin van de Nationale Taptoe. Het evenement vond tot en met 1974 plaats in Delft en van 1976 tot en met 2004 in Breda, de thuisstad van de Koninklijke Militaire Academie (KMA). Na een eenmalige uitstap naar de Brabanthallen in Den Bosch in 2006, staat de Nationale Taptoe sinds 2006 ieder jaar in Sportpaleis Ahoy in Rotterdam.

Lees ook:Nationale Taptoe 2015 in Ahoy Rotterdam
Lees ook:Nationale Taptoe in Ahoy
Lees ook:Nationale Taptoe 2012 in Ahoy Rotterdam
Lees ook:Nationale Taptoe Ahoy 2011
Lees ook:Nationale Taptoe 2014 in Ahoy Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>