Zaterdag 11 juni: Wantijpop Dordrecht

IMG_20160604_173541Zaterdag 11 juni staat is het Wantijpark in Dordrecht van 13.00 tot 23.00 uur het domein van de 19e editie van Wantijpop, een ‘intiem gratis tuinfeest voor vrienden en familie’. In 1995 was Dordrecht de culturele hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. In dat jaar organiseerde stichting Popprojecten voor het eerst Wantijpop. Vanaf 1998 kreeg het festival haar huidige vorm, met popmuziek op zaterdag en wereldmuziek en moderne cross-overs op zondag. Doel was om amateurs en profs op één festival bij elkaar te brengen.

Het festival werd een begrip in Dordrecht. Op het Wantij Podium staan nationale topacts uit alle windstreken: pop, rock, hiphop en singer songwriters, en op het Rabobank Podium regionale acts. De Popcentrale heef teen eigen podium. Voor de kinderen is er Koning Eik. Nieuw was vorig jaar de Popcentrale jamstage in een speciale tent. Net als vorig jaar komen hier artiesten langs om samen met de bezoekers te jammen. Verder is er een Popup Market en vanaf 23.00 uur een Afterparty. Het evenement is gratis, maar eigen eten en drinken is niet toegestaan.

Lees ook:Wantijpop Dordrecht 2012
Lees ook:Wantijfestival Dordrecht
Lees ook:Tilburg Festival Mundial
Lees ook:Big Rivers 2013 in Dordrecht
Lees ook:Wantijfestival 2011 in Dordrecht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zaterdag 11 juni: Wantijpop Dordrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>