Holland International Blues Festival – 3 en 4 juni in Grolloo

IMG_20160604_173541Het Drentse dorp Grolloo maakt zich op voor de blues: vrijdag 3 en zaterdag 4 juni vindt het Holland International Blues Festival plaats. Het festivalterrrein is ‘in Woodstock-achtige sferen’ opgetuigd. Grolloo is dé bakermat van de Nederblues,  dat gestalte kreeg door de in 2011 overleden Harry Muskee van Cuby and the Blizzards.

Vrijdag gaan de deuren om 17.30 uur open. Singer-songwriter Ana Popovic (Servië) bijt om 19.30 uur het spits af. Daarna treedt de Brit Jools Holland op sluit de Nederlandse Beth Hart de rij. Zij stond eerder in Paradiso en op het North Sea Jazz festival. Zaterdag gaan de deuren om 14.30 uur open. Robert Randolph & the Familiy Band begint om 16.00 uur, daarna volgen JJ Grey and Mofro, Supersonic Blues Machine en de Tedeschi Trucks Band. De avond wordt afgesloten door Bonnie Raitt, een grootheid in de blues-rootsmuziek: zij won een Grammy en heeft een plek in de Rock ‘n Roll Hall of Fame. Tickets: zie website. In de tent zijn voornamelijk staanplaatsen; er is een kleine tribune met 800 zitplaatsen.

Lees ook:Glemmer Beach Festival in Lemmer
Lees ook:TT-Circuit Assen: Truckstar Festival 2016
Lees ook:Trucks Eindejaarsfestijn 2011 in Brabanthallen Den Bosch
Lees ook:Bluesfestival Moulin Blues in Ospel
Lees ook:The Voice of Holland in Concert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>