Red Light Jazz Festival Amsterdam – 3 t/m 5 juni

IMG_20160516_111430 2Vrijdag 3 tot en met zondag 5 juni vindt voor de derde keer in successie het Red Light Jazz festival plaats, met tal van bekende en minder bekende – voornamelijk Nederlandse – jazzartiesten op 25 locaties in- en rondom het wallengebied. Onder de optredende acts bevinden zich ook talentvolle studenten van het nabij gelegen Conservatorium van Amsterdam. De afgelopen edities waren zeer geslaagd, mede dankzij een fraai palet aan artiesten. Het grotendeels gratis festival speelt zich af in en rondom het wereldberoemde Red Light District van Amsterdam (bron: persbericht).

Dit jaar wordt de line up gevormd door onder meer New Cool Collective ft. Matt Bianco, Candy Dulfer, Ruud Breuls, Sinas, The Preacher Men, Massada, Hans Dulfer, Verheij & Friends ft. Oscar Harris, The Jig, Nadjazzda, The Funkstamatics. Tegen de achtergrond van het initiatief ‘Amsterdam World jazz City’ zagen enkele jazz-minnende wallenondernemers in 2014 de kans schoon om de jazzcultuur van het wereldberoemde Red Light District van Amsterdam in de schijnwerpers te zetten. De buurt, vaak negatief in het nieuws, heeft namelijk zoveel meer te bieden dan op het eerste gezicht lijkt. Een rijke jazzgeschiedenis bijvoorbeeld, met illustere namen als Teddy Cotton en Kid Dynamite die vroeger vaak speelden in clubs als Casablanca en de Cotton Club. Red Light Jazz brengt die geschiedenis weer tot leven. In 2014 en 2015 genoten buitenlandse toeristen, dagjesmensen uit de provincie en vele Amsterdammers tijdens Red Light Jazz van jazzoptredens in cafés, theaters en andere sfeervolle locaties waar ze nooit eerder waren geweest.

Lees ook:Red Light Jazz op de Amsterdamse Wallen
Lees ook:Eerste Red Light Jazz Festival op de Amsterdamse Wallen
Lees ook:Red Light Jazz 2017 op de Amsterdamse Wallen
Lees ook:Amsterdam Fringe Festival 2011
Lees ook:Jazz Festival Middelburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>