Donderdag 12 mei: opening Spanjaardsgat Festival 2016 in Breda

Donderdag 12 tot en met zondag 22 mei vindt in Breda het jaarlijkse Spanjaardsgat Festival plaats: een cultuurfeest verspreid over twee lange weekenden, waaronder het lange Pinksterweekend (2017: klik hier). In de haven bij het historische Spanjaardsgat zijn gratis optredens: van pop tot klassiek, voor jong en oud. Het festival opent 12 mei met het Academieconcert met (militaire) studenten, koren en solisten.

Vrijdag de 13e presenteert de luchtmacht de spetterende show ‘DANCE’. Zaterdagmiddag treden Bredase muziekformaties op en ‘s avonds komen de hoogtepunten terug uit Breda Jazz Music 2016. Zondagmiddag en -avond staat het populaire Salsa op het Water op het programma en op Tweede Pinksterdag is er het Nassauconcert met bekende operamuziek, als afsluiting van de jaarlijkse Nassaudag/Kastelendag. Dinsdag vertoont Pathé Breda de nieuwste Starwars filmThe Force Awakens‘ en donderdag 19 en zaterdag 21 mei is het tijd voor Music at the Movies.

Woensdag is er een doorloop Spanjaardsgatconcert, vrijdag British Classics en zaterdag Bella Italia. Op de laatste zondag wordt het festival afgesloten met ‘Soul to Soul’ (het programma van de laatste dagen is nog niet online te vinden). Op 4 maart 1590 smokkelde de turfschipper Adriaan van Bergen uit Etten-Leur over het water soldaten van Prins Maurits binnen in het kasteel van Breda. Zij heroverden de stad op de Spaanse bezetter. Sindsdien heet het water voor het kasteel Spanjaardsgat.

Lees ook:Breda: Spanjaardsgat Festival 2017
Lees ook:Spanjaardsgat festival 2013 in Breda
Lees ook:Spanjaardsgat Festival 2014 in Breda
Lees ook:Breda Spanjaardsgatconcert
Lees ook:Spanjaardsgat Festival 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>