Protestzanger Armand (69) overleden

De Nederlandse protestzanger Armand is donderdag overleden in een ziekenhuis in Eindhoven. Dat heeft zijn platenmaatschappij Top Notch gemeld. Hij werd 69 jaar. Zijn eigenlijke naam was Herman George van Loenhout. Armand werd in 1967 bekend met zijn song ‘Ben ik te min’ die veertien weken in de top-40 stond. Het nummer stond in eerste instantie op de b-kant van een single en geldt inmiddels als klassieker uit de Nederlandse hippietijd. De zanger met zijn lange rode haren maakte deel uit van de hippiegeneratie.

Armand was protestzanger, schreef maatschappijkritische teksten en werd ook wel ‘de Nederlandse Bob Dylan’ genoemd. Hij was dol op cannabis en gold als ‘boegbeeld van blowend Nederland’. Twintig jaar geleden zei hij dat hij meer dan zijn lichaamsgewicht aan Rode Libanon (hasj) had opgerookt. ‘Neem het leven niet te serieus, je overleeft het toch niet’, zei hij niet zo lang geleden in De Wereld Draait Door. Armand schreef en componeerde in vijftig jaar tijd – tot enkele weken voor zijn overlijden – circa vijftien elpees, tien cd’s en meer dan dertig singles uit.

Lees ook:Tekenaar ‘Jan, Jans en de kinderen’ (Jan Kruis) overleden
Lees ook:Ontsnapte panda weer terug in Blijdorp
Lees ook:Culinair recensent Johannes van Dam overleden
Lees ook:Gedicht voor vergeten Indische Nederlanders geweigerd
Lees ook:Softdrugs taboe in Urk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>