Elfia Arcen 2015

IMG_20160518_104516Zaterdag 19 en zondag 20 september zijn de Kasteeltuinen van Arcen (ten noorden van Venlo bij de grens met Duitsland) het domein van Elfia, het grootste Fantasy Festival in Europa. Het tweedaags festival heette tot twee jaar geleden de Elf Fantasy Fair en biedt een fantasy markt, folk-, middeleeuwse en gothic-bands en dans op podia of als rondlopende acts.

Zie ook: Elfia Haarzuilens (ieder jaar in april).

Daarnaast zijn er uiteenlopende shows, demonstraties, workshops en lezingen. Maar bovenal kan het publiek actief deelnemen en in de gedaante van een fantasie- of sprookjesfiguur komen en meelopen in de Elfia Kostuumparade. Tweederde van de bezoekers doet dat vol overgave: een weekend lang worden de tuinen bevolkt door heksen, orcs, vampiers, elfjes, magiërs, striphelden of combinaties van dat alles. Het is een soort Carnaval van Venetië, maar dan in de kasteeltuinen van Arcen. De tuinen zijn open op zaterdag van 10 tot 22 en zondag tot 19 uur. Tickets: zie website.

Lees ook:Elfia 2014 in Kasteeltuinen Arcen
Lees ook:Elf Fantasy Fair Arcen 2012
Lees ook:Elf Fantasy Fair 2011 in Arcen
Lees ook:Elfia Haarzuilens 2015
Lees ook:Elfia Haarzuilens 2016 met lezingen van André Kuipers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>