Bevrijding Zwolle 70 jaar geleden

Programmalijn Sterke stedenDinsdag 14 april is het precies 70 jaar geleden dat er in Zwolle een eind aan de Tweede Wereldoorlog kwam. Dat wordt herdacht en gevierd. Na een herdenking om 09.00 uur bij het monument aan de Pilotenlaan in Zwolle Zuid is er de grote herdenking om 10.30 uur bij het centrale oorlogsmonument in het Ter Pelkwijkpark.

Tot en met 19 juni is er in het Historisch Centrum Overijssel aan de Van Wevelinkhovenstraat een fototentoonstelling FOTOndekking Zwolle 40/45. De expositie is gratis te bezoeken op dinsdag en woensdag van 09.00 tot 17.00, donderdag tot 21.00 en vrijdag tot 13.00 uur. In de Grote- of St. Michaëlskerk wordt bevrijdingsdag afgesloten met een vrij toegankelijk Bevrijdingsconcert vanaf 19.30 uur, voor en door Zwollenaren met medewerking van een aantal scholen, zangkoren en muziekverenigingen. Leerlingen lezen zelfgeschreven gedichten voor.

Lees ook:Stadswandelingen op inschrijving in Zwolle
Lees ook:Stadswandelingen Zwolle tijdens meivakantie
Lees ook:Slordige eindexamens én busstakingen
Lees ook:Vuurwerk op Bevrijdingsdag 2010
Lees ook:Matthäus Passion: typisch Nederlandse traditie voor Pasen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>