WinterWelVaart Groningen 2014

Vrijdag 19 tot en met zondag 21 december vindt in Groningen de achtste editie plaats van WinterWelVaart (2016: klik hier), een gratis maritiem winterevenement in het mooiste stukje de binnenstad van Groningen: de kades van de Hoge en Lage der A en in het Noordelijk scheepvaartmuseum. Door tegenvallende inkomsten moest de organisatie een list verzinnen: via de website konden sympathisanten geld doneren in ruil voor een lampje, dat ze deze dagen in speciaal gemaakte kerstbomen kunnen ophangen.

Daardoor kan WinterWelVaart ook dit jaar doorgaan, zij het op wat bescheidener schaal. Er liggen tientallen (historische) charterschepen afgemeerd aan de Hoge en Lage der A en het Noordelijk Scheepvaartmuseum is gratis geopend voor het publiek. De schepen en het museum vormen de podia voor een programmering vol muziek, theater en andere activiteiten. De schepen zijn gratis te bekijken. Op de kades staat een sfeervolle kerstmarkt en door het A-kwartier loopt de Sterrenbeeld Kunstroute. WinterWelVaart vindt plaats vrijdag en zaterdag van 12 tot 22 uur en zondag tot 18 uur. Het winkelpubliek wordt verrast met straattheater  en muzikale optochten en op de Grote markt staat een ijsbaan. Het Ebbingekwartier is zondag 21 december het decor van het winterlichtfestival  OrbitFest. Een ander hoogtepunt tijdens de kerstvakantie is de 52e editie van het jaarlijkse Schaakstad, van 22 tot en met 30 december.

Lees ook:WinterWelVaart 2012 in Groningen
Lees ook:WinterWelvaart Groningen 2011
Lees ook:Winterparade en WinterWelVaart in Groningen
Lees ook:WinterWelVaart Groningen en Winschoten
Lees ook:OrbitFest: ‘Horizonverruimend Winterlichtfestival’ in Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>