Leidse Lakenfeesten 2013

Tot en met zondag 30 juni 2013 staat de binnenstad van Leiden op zijn kop vanwege de 28e editie van de Leidse Lakenfeesten (2016: klik hier). In de Gouden Eeuw was Leiden de Lakenstad van Holland en tot in de 19e eeuw was de stad voor een groot deel afhankelijk van de textielindustrie. Donderdag openden de kermis op de Beestenmarkt en de 27editie van Leiden Culinair op de Garenmarkt. Vrijdagavond barst het feestgedruis pas goed los tijdens de Peurbakkentocht: een stoet versierde bootjes door de grachten. De naam komt van het Leidse woord peuren: paling vangen, iets dat vroeger heel gewoon was in de grachten van de stad.

 

Zaterdag en zondag is het Pieterskerkplein het domein van het Midzomerfeest, met markt, nostalgische kermis en kinderdorp. Zaterdagmiddag zijn de Dragonboatraces bij de Apothekersdijk en is het Galgenwater/Stadstimmerwerf het decor voor Morspop. In de Sleepboothaven (Oude Singel en Houtmarkt) vindt de Oude Sleepbootdag plaats, met naast varend erfgoed een kunstenaarsmarkt, de opening van museum Brugwachtershuisje en gratis rondvaarten. Zaterdagavond is het Stadhuisplein getransformeerd tot housearena. Zondagmiddag klinkt het Nederlandse levenslied op het Stadhuisplein tijdens het Leids Sterrengala en strijden straatmuzikanten op het plein voor de Hooglandse Kerk om de Gouden Pet.

Lees ook:Leidse Lakenfeesten 2014
Lees ook:Leidse Lakenfeesten – 23 t/m 26 juni
Lees ook:Leidse Lakenfeesten 2012
Lees ook:Leidse Lakenfeesten 2011
Lees ook:Leidse Lakenfeesten 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>