Kerst in Oud-Kampen 2012

Vrijdag 21 en zaterdag 22 december 2012 is het centrum van Kampen van 17.00 tot 22.00 uur het domein van de 13e editie van Kerst in Oud Kampen (2013: klik hier). Zodra de schemering invalt, fungeert de Hanzestad als openluchttheater. Wat oorspronkelijk was opgezet om kinderen podiumervaring op te laten doen, groeide uit tot een tweedaags evenement waar vorig jaar 90.000 bezoekers op afkwamen. Met behulp van sponsoren uit de stad en honderden vrijwilligers heeft de binnenstad dit weekend een hoog Anton Pieck gehalte.

Volgens Kampenaren is het er ‘knus, gezellig en écht kerst’, met acts op verschillende podia. Overal in de stad laten groepen hun kunsten zien, uit de regio, maar ook ‘van buiten’. Eigenlijk is de hele binnenstad erbij betrokken: op straat en in etalages, winkeliers doven neonverlichting en Kampenaren lopen verkleed rond. Verschillende koren laten van zich horen en duizenden lichtjes, vuurkorven, kunstsneeuw en Glühwein zorgen voor kerstsfeer.

Lees ook:Kerst in Oud-Kampen 2011
Lees ook:Kerst in Oud-Kampen 2010
Lees ook:Zaterdag 19 en zondag 20 december: Kerst in Oud-Kampen
Lees ook:Kerst in Oud-Kampen 2013
Lees ook:Kerst in Oud-Kampen – 17 en 18 december

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>