Wereldkerstcircus Carré 2012

IMG_20160509_170054

Donderdag 20 december 2012 tot en met zondag 6 januari 2013 vindt in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam de 28e editie plaats van het Wereldkerstcircus (2013: klik hier). In 1985 kreeg het theater haar oorspronkelijke functie terug: circus. Op 3 december 1887 opende Oscar Carrré zijn theater aan de Amstel met een groot circusgala. Dit jaar viert het theater haar 125-jarig bestaan met een circus met uitsluitend bekroonde nummers op het programma.

 

 

Het kerstcircus in Carré heeft een wereldnaam. Tal van circusdirecties komen ieder jaar naar Amsterdam om het crème de la crème uit de internationale circuswereld te zien. Het Wereldkerstcircus presenteert dit jaar maar liefst vier winnaars van de Gouden Clown op het circusfestival van Monte Carlo: de Oscar van de circuswereld. De winnaars die in Carré optreden, zijn de clown der clowns David Larible, Florian en Edith Richter met hun paarden en een groot Chinees Pagode nummer met zestien artiesten en een nieuwe versie van de vliegende turn trapeze uit Noord-Korea. Daarnaast komen er twee Zilveren Clown winnaars: Roland en Petra Duss met hun zeeleeuwen en de grote springplankgroep van Andrey Kovgar uit Moskou.

Lees ook:Wereldkerstcircus Carré 2011
Lees ook:Wereldkerstcircus Carré 2010
Lees ook:Wereldkerstcircus 2013 in Carré
Lees ook:Wereldkerstcircus 2008 in Carré
Lees ook:Jubileumeditie Wereldkerstcircus Carré

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>